vrijdag 22 augustus 2014

Olietank verwijderd

Gisteren en vandaag is een 68-jarige ZZP-er (Metaalbedrijfje in Asele) bezig geweest om onze oude olietank te verwijderen. Was niet meer nodig omdat we op aardwarmte stoken. De oude cv-ketel was een paar jaar terug al verwijderd.
De olietank was een grote stalen bak van 2,50 x 2,00 x 1,60 meter. Plaat van 4 mm dik.
Daar kom je zelf niet met gewoon gereedschap doorheen.

Onze klusser had een plasma-snij-installatie gekocht en wilde die bij ons uitproberen. Er was alleen 1 probleem: het apparaat en bijbehorende compressor hadden elk een stopcontact met 16A stop nodig.
Tja, die zijn zeer spaarzaam in ons huis. Meesten zijn 10A, behalve de rechtstreekse aansluitingen van wasmachine, vaatwasser, oven en verwarmingscompressor.

Dat heeft dus een serie stoppen gekost en de man kon niet echt opschieten.
Toen heb ik maar met een speciaal (klandistien) pijpsleuteltje 2 st 10A zekering (de houder van de stop) vervangen door een 16A zekering. Mag niet maar het werkt wel.............
Vervolgens 16A stoppen aanbrengen en klaar is kees....
Toen kon hij goed doorzetten en vanmorgen brachten we de laatste (zware) stukken plaat naar boven, evenals een 240 liter oliedrum met de olierestanten die nog niet waren opgestookt.

Heb maar even meegeholpen met sjouwen. De man had waarschijnlijk iets van een longaandoening en piepte en floot als een fluitketel.

Vervolgens rotzooi opruimen en binnenkort de muren wat stucen. Dan hebben we er een mooi vertrek bij om tuinspullen en alle meegesleepte electrische apparatuur etc. op te slaan in een paar stellingen.
Dan kan ik me in de oude cv-ruimte, waar je nu geen adem meer kunt halen (zo vol is die), weer een beetje bewegen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten