donderdag 14 augustus 2014

Druk druk druk.......werken en ontspannen....

Er is nu (na een voorspoedige heenreis) bijna alweer een week voorbij...... morgen gaan we wandelen in Stockholms Gatorna.
Een mooie kloof in het Zweedse landschap die nooit verveelt.
Vandaag met Peter en Gerda naar Junsele gereden en de wandeling van Langvatten gemaakt.
8 kilometer door een afwisselend landschap en halverwege een vuurtje gestookt en worstjes en maiskolven gegrild. Was prachtig zonnig weer en ca. 20 graden.

Zijn vanaf maandag druk met het timmeren van het veranda-binnendak. Eerst 300 kilometer gereden naar de houthandel in Ovik.
Vervolgens 35 m2 volgeschroefd met 10 cm brede planken. 1300 schroeven ingedraaid. Vandaag de zaak afgerond en de pasplanken aangebracht.
Een zijkant is dichtgetimmerd. Nog één kant dichtzetten en dan is ie definitief klaar.
Mooie aanwinst en een heel fijne uitbouw van ons huis.

Peter heeft tussendoor ook nog buitenom een paar stekkerdozen aangebracht en daaraan binnen dozen gekoppeld (op dezelfde plek). Dan kunnen we (bij stroomuitval, wat hier wel een paar keer per week gebeurt) het aggregaat aanzetten en van buiten af stroom naar binnen brengen.
Binnen inpluggen met een haspel en we kunnen verwarmen en verlichten.
s'Winters wel wat comfortabeler dan uren wachten tot de electriciteit er weer opgezet wordt.

Ook nog even een nieuwe buitenlamp gemonteerd.

Woensdag  zijn de nieuwe kiep/kantelramen voor de slaapkamers geleverd. Volgens de vertegenwoordiger wogen ze maar 30 kilo per stuk, dus makkelijk (door het trapgat) naar boven te brengen. In werkelijkheid waren ze ca 80 kilo dus we hebben wat tilassistentie ingeroepen van een sterke Zwitser.
Voor de montage uit moesten er nog wat afwerklatten uit het oude kozijn worden verwijderd. Alleen.... dat bleken geen aparte latten te zijn maar een profiel in het kozijn. Dat kostte dus nog heel wat gebuffel/gezweet met een multi- en reciprozaag om de beide kozijnen groot genoeg te maken voor de nieuwe ramen.
Ramen met behulp van een timmerman gesteld en vastgezet, isolatie rondom aangebracht en van buiten afgetimmerd. Binnen volgt later wel....

Foto's volgen....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten