woensdag 10 augustus 2011

Fine-tunen van de sneeuwscooter

Onze oude sneeuwscooter doet het nog prima, maar het bochtenwerk is door de extra brede ski's niet "je van het." Af en toe meer doorglijden dan de bocht om gaan. Een kritische lezer zal zeggen..... "dat ligt vast ook aan de chauffeur".
Ja natuurlijk (zeg ik altijd; ik geef iedereen gelijk)....... maar toch moest de scooter even onder handen genomen worden.
De scooter even een stukje achteruit gereden en de voorkant opgehesen met de kettingtakel waarmee normaal de aandrijfband van de grond wordt getild. Kunststof ski's verwijderd en de bijbehorende stalen strips.
Met hulp van Jelle Tempel, die aan de overkant een vakantiewoning heeft en alles kan maken wat je maar kunt bedenken, een extra strip op de bestaande strips gelast (de hand van de meester was goed voor het voorbereidende laswerk). Door die extra strips grijpen de ski's beter in de sneeuw en zal de scooter (hopelijk) in de bochten beter sturen. Moeten tot de winter wachten.
Zelf (als leerling lasser) de strips dichtgelast en de zaak weer afgemonteerd.
En ............oh wonder............ alles paste weer!

De scooter weer vooruit de garage in en de achterkant weer opgetakeld met de stangen-draagconstructie (eigen vinding, octrooi aangevraagd dus het heeft geen zin om dit thuis te kopieren!).
Leuk klusje, maar altijd weer spannend of de scooter er na afloop weer uitziet zoals van te voren.
En je weet nooit wat je onderweg tegenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten