zaterdag 6 oktober 2012

Wandelen in de fjällen

Gisteren een lange tocht gemaakt naar Stekenjokk en Fatmomakke.
Eerst 3 uur rijden naar Stekenjokk, daar een wandeling gemaakt, vuurtje gestookt en worstjes gegrild, daarna teruggewandeld en nog even aangestoken in het oude Sami-dorp Fatmomakke

De hele dag in schitterend zonnig weer met 5 graden boven 0, terwijl in Gafsele en de kust heel veel mist was.
Was een heel bijzondere dag in de natuur (met herfstkleuren).

Op de terugweg over Fatmomakke en een mooi zicht op Marsfjället
















6 opmerkingen:

  1. Hoi Flip en Yvonne, sinds enige tijd lezer van je blog. Leuk om jullie vorderingen te volgen. Vooral omdat het voor ons ook een droom is die hopelijk nog eens werkelijk zal worden een (vakantie)huisje in Zuid Lapland te hebben. Fatmomakke en Stekenjokk zijn geweldig, ben benieuwd naar de foto's.
    Groet Jan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jan

      Ze zijn geplaatst. Komen jullie regelmatig in Lapland?

      Verwijderen
  2. Mooie foto's. Wij komen jammer genoeg maar 1 maal per jaar tijdens de zomer in Zweden en trekken dan rond met caravan. Alhoewel we heel Zweden mooi vinden voelen we ons erg "thuis" in het noorden van Zweden. De soms wat "desolate" dorpjes, wij hebben er wel wat mee. Ook afgelopen jaar zijn we weer geweest. Op en neer naar de Noordkaap en wat langer in Zweeds Lapland blijven hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja, dat kennen we....dat gevoel gaat nooit meer weg en wordt steeds sterker.... Hoe vaker je er komt, des te moeilijker kun je afscheid nemen.

      Verwijderen