maandag 17 oktober 2011

We zijn er weer!!

Zaterdagmiddag aangekomen. Reis was perfect. Prachtig zonnig reisweer en (behalve bij Hamburg) geen oponthoud. Ze zijn nu ook tussen Oldenburg en Bremen bezig met wegwerkzaamheden. Het houdt daar nooit op.

Doel van de reis is het begeleiden van de aanleg van een nieuwe c.v.-verwarming. Na rijp beraad hebben we besloten om over te gaan op aardwarmte (hier noemen ze het bergwarmte). Er is een paar weken terug al een boorgat van 200 meter diep gemaakt. Het eerste stuk (door de grond ) is 12 meter lang. Daar hebben ze een buis moeten toepassen. De rest van wordt gevormd door het boorgat in de rotsen.

Eind deze week, begin volgende week (het blijft Zweden, dus je weet het niet precies) komen ze de rest van de werkzaamheden uitvoeren. Sleuf graven naar de kelderwand, gaten boren, leiding naar binnen brengen, die ook (dubbel) in het boorgat wordt gebracht (tot onderin), warmtewisselaar plaatsen en oude c.v.ketel afvoeren.
Daarna kunnen we de c.v.-ruimte (waar ik mijn knutselhoek heb moeten afbreken om ruimte te maken voor het boren) weer inrichten en de boel weer opruimen. Zal wel weer de laatste dag voor vertrek worden. What's new?
Wordt vervolgd.

1 opmerking: